недеља, 3. новембар 2019.

NAJAVA DOGAĐANJA U KC MAGACIN do 15. novembra 2019.


2. novembra u 17h, na programu "Kondenz" festivala je performans "Izvan radnog vremena", koji izvode izvođači iz Ljubljane i Beograda, nakon zajedničkog trodnevnog istraživanja ideje "naslanjanja". Kreativni proces vodi Dejan Srhoj. Performans se izvodi u prostorijama Ostavinske, u Kraljevića Marka 8.
2. novembra u 19h, u Centralnom prostoru u Kraljevića Marka 4 održaće se razgovor o knjizi Đovane Franke Dala Koste, "Rad ljubavi - kućanski rad i nasilje protiv žena". U razgovoru će učestvovati Ana Vilenica, Relja Knežević i Mia Gonan, a moderiraće ga Lina Gonan.  Razgovor je organizovan u saradnji sa Multimedijalnim institutom iz Zagreba.
5. novembra, od 19h, povodom obeležavanja Dana Jedinstvenog fronta, održava se otvorena proba hora "Naša pjesma", "Jer radnički prosto je", u Ostavinskoj u Kraljevića Marka 8. 

U sredu, 6. novembra, od 19:30, u Ilegalnom bioskopu u Kraljevića Marka 4, Kino Klub Barut, u saradnji sa Samoobrazovnim univerzitetom "Svetozar Marković", prikazuje dokumentarni film, "Bitka za Čile: Državni udar" (1976). Nakon projekcije, planirana je diskusija.
10. novembra, u 13h održava se radionica "Play your data out", o novim tehnologijama u digitalnoj umetnosti. Radionica se održava u Sali za sastanke u Kraljevića Marka 4, a vodi je Stefana Janićijević. Prijavljivanje na radionicu je putem mejla, obratibostan@gmail.com.

15. novembra
, u Ostavinskoj, počinje izložba fotografija Edvine Romanović-Hudeckove, "Trajanje ili Umetnik je prisutan", kao deo projekta "ARTconnection". Autorka je fotografijom tragala za momentima svakodnevice, zabeleženi su "dokumenti jednog klika", "ulični portreti koji izražavaju bez-vremensku dimenziju".

Procesi otvoreni za učešće

U KC Magacin se odvija jedan broj redovnih aktivnosti koje su otvorene za učešće svim zainteresovanim. Ovim putem Vas pozivamo da posetite neke od njih!

Bici ćoše u Praksi u Kraljevića Marka 6 svake nedelje organizuje radionice za popravku bicikala. U četvrtak, 7. novembra, radionica će biti posvećena pletenju točka.

Radionica grafike u Praksi je otvoren grafički atelje, svakim radnim danom od 11-18h.
Radionica litografije na aluminijumskim pločama, održava se utorkom od 11-18h u istom prostoru.
Radionice vodi likovni umetnik Jovan Jović. Kontakt: kvakateatr@gmail.com.

Škola anarhizma, u organizaciji Samoobrazovnog univerziteta "Svetozar Marković", održava se svakog utorka u Kraljevića Marka 4.

Cirkusferini redovni treninzi svake srede od 17:30 namenjeni pre svega ljudima koji su prošli Cirkusferinu edukaciju i deo programa Fabrika savremenog cirkusa, kao i za one koji žele da zakorače u svet cirkusa.
Kontakt: cirkusfera@gmail.com

Akro džem je okupljanje ljubitelja akro balansa, akro joge, partnerske akrobatike. Jednom nedeljno, najčešće vikendom u trajanju od par sati. Za prisustvo i učestvovanje nije potrebno prethodno iskustvo.
Kontakt: mikroakro@gmail.com.

CI JAM - džem kontakt improvizacije: Džem je prostor-vreme u kome se kontakt plesači sastaju i spontano plešu, bez vođenja i instrukcija. Džem je otvorenog karaktera za sve ljubitelje pokreta, plesa, igre, istraživanja kroz pokret. Iskustvo i najava nisu neophodni.
Kontakt: nina.radovanovic@gmail.com.

Časovi plesne improvizacije održavaju se nekoliko puta nedeljno u Plesnoj sali u Kraljevića Marka 4. Polaznici imaju prilike da se sretnu sa metodima kao što su GAGA jezik pokreta, Feldenkrajs, Aleksandar, metoda instant kompozicije i druge metode improvizacije. Časovi su vođeni na engleskom jeziku. Nije neophodno prethodno plesno iskustvo.
Kontakt: olga.uzikaeva.ples@gmail.com

Svi pevamo je radionica pevanja, koju vodi diplomirana operska pevačica i vokalna pedagoškinja Olivera Milojević. Radionica je posvećena svim osobama koje žele da ovladaju tehnikom pravilnog disanja i da oslobode svoj glas, što će im pomoći da pevaju bez osećaja blokade i da sačuvaju svoje glasne žice. Na radionici, pored tehnike dubokog disanja, učimo i kako da projektujemo i vodimo glas.
Prijava je obavezna, na broj telefona: 064 433 9865

Нема коментара:

Постави коментар