уторак, 7. мај 2019.

Rukopisi 42



Manifestacija uz istoimeni zbornik, Rukopisi 42, održava se ove godine od 15. do 18. maja u Pančevu i Beogradu, s centralnim programom predstavljanja ovogodišnjih autora u subotu 18. maja u Dvorani Apolo u Pančevu od 19 sati. Organizator programa je Dom omladine Pančevo sa saradnicima.

Programi po danima:

Sreda, 15. maj 21h - Štab Pogon, Trg Kralja Petra I, Pančevo:
Punchtown & Rukopisi
U saradnji s mladim pesnikom Stefanom Stanojevićem, urednikom programa Punchtown poetry, u popularnom pančevačkom klubu organizuje se čitanje nekadašnjih autora Rukopisa i drugih gostiju-pesnika. Najavljujemo dešavanja preostalih festivalskih dana i družimo se s dobrom poezijom i dobrim ljudima.

Četvrtak, 16. maj 19h - Galerija Polet, Cetinjska 15, Beograd:
Tribina ,,Savremena srpska proza danas"
Predstavljamo ovogodišnje gošće Rukopisa 42 - Lanu Bastašić i Tanju Stupar Trifunović i razgovaramo o prozi iz iskustva ove dve književnice. U programu takođe učestvuju i urednici Rukopisa i književnik Vule Žurić. Pozivamo Beograđane da dođu u Pančevo i otprate manifestaciju.

Petak, 17. maj - Dvorana Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo:
20h Književni portreti: Lana Bastašić i Tanja Stupar Trifunović
Razgovaramo o poeziji i prozi ove dve književnice. Lana Bastašić je privukla veliku pažnju javnosti romanom ,,Uhvati zeca" koji se našao u najužem izboru za Ninovu nagradu, a nama je posebno drago da je ugostimo kao nekadašnju autorku Rukopisa. Tanja Stupar Trifunović je pesnikinja i prozni pisac. Aktuelna je njena knjiga poezije ,,Razmnožavanje domaćih životinja", a za roman ,,Satovi u majčinoj sobi" nagrađena je Evropskom nagradom za književnost.

21.30 koncert benda Buč Kesidi - elektro-akustični set starih i novih hitova, kao i novih pesama koje će tek biti objavljene na albumu koji spremaju. Đuskanje uz dobru muziku i poneko piće iznenađenja.

Subota, 18. maj, Pančevo:
16h Književna radionica sa autorima Rukopisa 42. Učestvuju autori, urednici i gosti. Mladi pisci-namernici su dobrodošli.
(Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, plato iza zgrade)

19h Predstavljanje Rukopisa 42 - Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora ex-YU. Učestvuju autori i urednici.
(Dvorana Apolo, Maksima Gorkog 6)

21h koktel i di-džej set

FB EVENT

Нема коментара:

Постави коментар