понедељак, 9. децембар 2019.

NAJAVA DOGAĐANJA U KC MAGACIN od 06. do 15. decembra 2019.

Petak, subota, nedelja 06-08. decembar od 18 h  - Radionica fizičkog teatra - ćerka u meni, majka u tebi
Voditeljka: Milena Pavlović Stamenić
Tema radionica: Majke i ćerke – šta učimo jedne od drugih, ko postajemo iz tih odnosa, kakvi su naši odnosi, koji stereotipi se pojavljuju u vaspitanju i da li smo ih svesne.
Cilj radionice: Podsticanje i podrška učesnicama da kroz pokret istraže svoje granice, budu podržane da ih prevazilaze, da kroz fizički izražaj ispričaju svoje priče, da osveste odnos majka-ćerka, da postave pitanja sebi ali i onoj drugoj.
Učesnice: majke i ćerke (koje ne moraju neminovno biti u srodstvu, ali žele da se posvete ovim pitanjima).
Petak 06. decembar 19 h - Otvorena proba: Čeka nas drugarice sloboda
Hor Naša pjesma poziva vas na *otvorenu probu* kojom obeležavamo godišnjicu osnivanja Antifašističkog fronta žena.
Subota-nedelja 7.-9. decembar od 10 h - održaće se šesti beogradski festival „Mater Terra“, na kome će dramske grupe i studiji osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pokazati svoje predstave. Festival se realizuje u saradnji Centra za dramu u edukaciji i umetnosti-CEDEUM i Udruženja Umetnička Utopija-UUU. Predstave festivala imaju zadatak da se bave temama iz oblasti ekologije i “ekologije duše”.
Sreda, 11. decembar 2019. u 19:30 -Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom: The Century of the Self, UK, 2002, 120 min
Režija: Adam Curtis
Jezik: engleski, Titl: engleski
Film predstavlja: Nenad Pinter, koordinator programa u Kulturnom Centru Rex.

Nedelja, 15. decembar od 20 h - Projekat ”Trilogy: Time, Space, Identity” po treći i poslednji put okuplja mlade stvaraoce iz oblasti likovne i konceptualne umetnosti, fotografije i performansa, čija umetnička istraživanja crpe inspiraciju iz navedena tri koncepta koji definišu svako umetničko delo, kao i samog umetnika. U trećoj epizodi tema je identitet, gde je fokus na istraživanju sopstvenog identiteta onoliko koliko i ispitivanju načina na koje se naš identitet gradi, i u kojoj meri se menja u odnosu na vreme, prostor, ljude, događaje i stvari koje čine naš svakodnevni život. Pored toga, dovodi se u pitanje identitet umetničkog dela i njegovi relativni odnosi i karakteristike koje ga kao takvo čine.

Procesi otvoreni za učešće

U KC Magacin se odvija jedan broj redovnih aktivnosti koje su otvorene za učešće svim zainteresovanim. Ovim putem Vas pozivamo da posetite neke od njih!

Bici ćoše u Praksi u Kraljevića Marka 6 svake nedelje organizuje radionice za popravku bicikala.

Radionica grafike u Praksi je otvoren grafički atelje, svakim radnim danom od 11-18h.

Radionica litografije na aluminijumskim pločama, održava se utorkom od 11-18h u istom prostoru. Radionice vodi likovni umetnik Jovan Jović.
Kontakt: kvakateatr@gmail.com.

Škola anarhizma, u organizaciji Samoobrazovnog univerziteta "Svetozar Marković", održava se svakog utorka u Kraljevića Marka 4.

Cirkusferini redovni treninzi svake srede od 17:30 namenjeni pre svega ljudima koji su prošli Cirkusferinu edukaciju i deo programa Fabrika savremenog cirkusa, kao i za one koji žele da zakorače u svet cirkusa.
Kontakt: cirkusfera@gmail.com

Akro džem je okupljanje ljubitelja akro balansa, akro joge, partnerske akrobatike. Jednom nedeljno, najčešće vikendom u trajanju od par sati. Za prisustvo i učestvovanje nije potrebno prethodno iskustvo.
Kontakt: mikroakro@gmail.com.

CI JAM - džem kontakt improvizacije: Džem je prostor-vreme u kome se kontakt plesači sastaju i spontano plešu, bez vođenja i instrukcija. Džem je otvorenog karaktera za sve ljubitelje pokreta, plesa, igre, istraživanja kroz pokret. Iskustvo i najava nisu neophodni.
Kontakt: nina.radovanovic@gmail.com.

Časovi plesne improvizacije održavaju se nekoliko puta nedeljno u Plesnoj sali u Kraljevića Marka 4. Polaznici imaju prilike da se sretnu sa metodima kao što su GAGA jezik pokreta, Feldenkrajs, Aleksandar, metoda instant kompozicije i druge metode improvizacije. Časovi su vođeni na engleskom jeziku. Nije neophodno prethodno plesno iskustvo.
Kontakt: olga.uzikaeva.ples@gmail.com

Svi pevamo je radionica pevanja, koju vodi diplomirana operska pevačica i vokalna pedagoškinja Olivera Milojević. Radionica je posvećena svim osobama koje žele da ovladaju tehnikom pravilnog disanja i da oslobode svoj glas, što će im pomoći da pevaju bez osećaja blokade i da sačuvaju svoje glasne žice. Na radionici, pored tehnike dubokog disanja, učimo i kako da projektujemo i vodimo glas.
Prijava je obavezna, na broj telefona: 064 433 9865

Нема коментара:

Постави коментар