петак, 12. април 2019.

Najava događanja u KC Magacin do 22.4.

Najava događanja u KC Magacin do 22.4.
Svi programi u KC Magacin su besplatni za publiku i učesnike

Večeras, 12. aprila od 19 časova u Ostavinskoj u Kraljevića Marka 8 se otvara izložba IZMEŠTANJE - RELOCATION studenata Fakulteta za medije i komunikacije. Izložbu je moguće videti narednih dana, zaključno sa 17. aprilom, od 17-21h.



Maja Kalafatić počinje prolećnu sezonu časova savremenog plesa utorkom i četvrtkom od 18 do 19:30, dok Heather Currie petkom od 13h drži čas Cunnigham tehnike do 14:30. Nedeljom od 10, odnosno 11 časova Olga Uzikaeva drži časove GAGA tehnike i otvorenu laboratoriju.


Akro džem u Centralnom prostoru se odvija u petak, 12. aprila od 18 do 20 časova.


Združena akcija Krov nad glavom od aprila kreće sa serijom Otvorenih sastanaka. Na prvom sastanku, 14. aprila u 17h će biti predstavljan rad Krova i svi su pozvani. Susreti su namenjeni širenju grupe uz radionice, prikazivanje filmova, diskusije itd.
55865164_403701786888368_2250563919665954816_n.jpg
Predavanje Estetika zla, u organizaciji Samoobrazovnog univerziteta Svetozar Marković održava se 15. aprila od 19:30. Nakon predavanja pogledajte film Larsa fon Trira Kuća koju je Džek sagradio.


Nina Radovanović vodi prolećne susrete Kontakt improvizacije u Plesnoj sali u utorak 16. aprila i četvrtak 18. aprila od 20h



16. aprila Otvoreni trening Cirkusfere se odvija u Centralnom prostoru u Kraljevića Marka 4, a termini su utorkom od 17:30  i svi su dobrodošli


U sredu, 17. aprila u 18 časova pogledajte performans Marka Milića LUMI u Centralnom prostoru Magacina. 


Otvaranje izložbe Reminiscencija - Eksperimentalne tehnike analogne štampane fotografije u Ostavinskoj galeriji je u četvrtak, 18. aprila od 19h.
Kustosi: Olga Matveeva, Ekaterina Pryanichnikova
Umetnici: Anna Block, Denis Budilov, Pavel Bukreev, Larisa Fedotova, Anastasia Lobanova, Olga Matveeva, Sofia Pankevich, Ekaterina Pryanichnikova, Mikhail Ptitsyn, Daria Trofimova, Anna Scherbakova, Anton Smuglienko, Elizaveta Vdovina, Ludmila Zinchenko



Otpor otpadu - razgovor o reciklaži u organizaciji Samoobrazovnog univerziteta Svetozar Marković dešava se u četvrtak, 18. aprila od 19h u  Centralnom prostoru u Kraljevića Marka 4
"Možemo čekati da opština, grad, država krene u ekološkom pravcu, i tada ćemo verovatno čekati vrlo dugo, ili, možemo krenuti sami, kao pojedinici, kao porodica, zgrada, zajednica. Imamo pravo i mogućnost da stvaramo svet u kojem želimo da živimo. Druga opcija je naravno da samo čekamo da novi svet neko drugi za nas stvori i osvoji. I, da ne bude zabune, nisu u pitanju revolucionarne, društvene promene, već mali ali ogromni individualni koraci koje svako od nas može, uz odlučnost i trud, da sprovede. U Srbiji, i kao pojedinci a i kao zajednica, treba da pokažemo veću spremnost da zaista volimo i štitimo zemlju u kojoj živimo. Da pređemo sa reči na dela."


Trening savremene igre Nemanje Boškovića održaće se u Plesnoj sali u nedelju, 20. aprila od 18 časova - usmeren na oblast savremene igre, ali sa mogućnošću rada i na drugim stilovima.



Otvorena proba hora Naša Pjesma povodom 100 godina od osnivanja KPJ počinje u 18 časova u subotu, 20. aprila u Centralnom prostoru.


Švedska umjetnica Fanni Hellgren izložiće seriju radova na papiru napravljenu tehnikom cijanotipa - starom fotografskom tehnikom koja se oslanja na sunčevu svjetlost da razviju slike plavih tonova. Otvaranje izložbe je u nedelju, 21. aprila od 19 časova u Centralnom prostoru. Rad je nastao tokom boravka u rezidenciji Centra 424.

Otvoreni čas crtanja KROKI se dešava u nedelju, 21. aprila od 17h u Ilegalnom bioskopu 17h i svi su dobrodošli bez obzira na crtačko iskustvo!



U ponedeljak, 22. aprila svi su pozvani na otvoreni džem-sešn brejk/hip-hop otvorene vežbačke grupe u Centralnom prostoru od 18 do 22h



www.kcmagacin.org

www.facebook.com/kcmagacin

www.facebook.com/ostavinska/



Нема коментара:

Постави коментар