петак, 18. новембар 2022.

Koncert "AB~RE" - Uživo! // Kvaka 22

 

 
AB RE - “serbian jazz in opossition” 
 
Kritika je opisala muzički sastav AB RE kao “teatarski jazz sa balkanskim folk motivima” a članovima benda je posebno draga najava jednog portala iz regiona koji ih je nazvao srpskim “jazz in opossition” bendom. Muzički izraz je mešavina različitih stilova i uticaja,
Pasionirana posvećenost muziciranju, pre svega nastupima uživo je dovela bend do retkog fenomena da je uspeo da nastupi na skoro svim značajnijim festivalima poput EXIT, REFRACT, Umbria Jazz (Balcanic Windows) Festivala, 9evet i mnogih drugih – a da za 20 godina postojanja nije snimio, niti objavio studijski album.
Ipak zvanično izdanje nije izostalo - u junu 2020. godine AB RE objavlje prvi album pod naslovom “More napeto” koji je nastao u trodnevnoj studiskoj LIVE-sesiji i saradnji sa izdavačkom kućom Studio Krokodil iz Pančeva.
Osim nastupa na binama zvučnih festivalskih imena u Srbiji, AB RE ostvaruje i medjunarodnu saradnju sa umetnicima iz Francuske, saradjujući dugi niz godina sa muzičarima i drugim umetnicima iz Strazbura i Pariza. Povrh svega pomenutog bend se oprobao i dokazao u komponovanju i izvodjenju pozorišne muzike, u interaktivnoj saradnji i zajedničkim performansima sa umetnicima savremenog cirkusa (CIRKOBALKANA), kao i u nastupima i radu sa najmlađima, svirajući za decu predškolskog uzrasta. Trenutno, bend svira svoj takozvani “treći album”. Njegovo izdanje u vidu drugog zvaničnog studijskog albuma se očekuje do kraja godine.
Album “More napeto” možete preslušati na:
https://fanlink.to/morenapeto...

Нема коментара:

Постави коментар