среда, 05. јун 2019.

Milan Mađarev: PARALELNA ISTORIJA TEATRA- promocija knjige u Teatru &TD!


promocija knjige Paralelna istorija teatra održat će se 10. lipnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 14:00. Ulaz besplatan.
Dr. Milan Mađarev teatrolog je, dramaturg, voditelj psihodrame, impropedagog, kazališni i radijski redatelj te prevoditelj sa slovenskog jezika. Objavio je četiri autorske knjige: Kreativna drama u Škozorištu, Teatar pokreta Jožefa Nađa, Paralelnu istoriju teatra/Alternativni teatar u amaterizmu Srbije 1980.-2000. i Priče.
U knjizi Paralelna istorija teatra Mađarev je definirao pojmovno-hipotetički okvir i pregled alternativnog teatra u amaterizmu Europe, na prostoru bivše Jugoslavije i u Srbiji od 1980. do 2000.
Vladimir Kopicl: ,,Takođe, ako imamo u vidu efemerni karakter pozorišne umetnosti i tadašnje pomanjkanje tehnoloških sredstava za medijsko beleženje i reprodukciju predstava, sve ove analitičke izveštaje i post-komentare Milana Mađareva treba smatrati i dragocenom istorijskom građom i prvorazrednim kritičkim svedočanstvima, što je možda i presudni sine qua non ove knjige, dodatno opremljene sadržajnom bibliografijom i drugom stručnom aparaturom neophodnom za izdanja ove vrste.“

Нема коментара:

Постави коментар