четвртак, 29. октобар 2020.

Zoran Paunović Pauna i Zabranjeno Pušenje snimili novu regionalnu himnu: Na Balkanu, kao u tesnom stanu.

Pesma "Balkan" koju su zajedničkim snagama snimili članovi Zabranjenog Pušenja i autor teksta i muzike Zoran Paunović Pauna, ulazi u uši na prvo slušanje i osvaja zaraznim refrenom koji slikovito i satirično opisuje situaciju u regionu.

Zoran Paunović Pauna, u tekstu pesme slika Balkan kao tesan stan bez mira, ljubavi i sloge, u kome se "svađa, pa onda ljubi", pije, puši, peva i puca, "dok tonemo na istom brodu". pusenje_i_zoran_press.jpg

  

"Od početka sam imao ideju da ova pesma bude duet, a Sejo Sexon bio je logičan izbor, s obzirom na to da imamo slično gledište kada je muzika u pitanju. Zabranjeno Pušenje dalo je pesmi boju i energiju kakvu sam zamišljao kada sam je pisao", zadovoljno kaže Zoran Paunović Pauna.

Pesma "Balkan" snimljena je u studiju Zabranjenog pušenja u Zagrebu, Pauna je vokale snimio u Beogradu, a produkciju potpisuje Toni Lović, gitarista Pušenja.

I Sejo Sexon i Zoran Paunović jedva čekaju da "Balkan" izvedu uživo pred publikom, a do tada, pesmu, koja će vas bez sumnje odmah osvojiti, možete slušati na YouTube-u.

Link na pesmu "Balkan" na YouTube-u

Link na Facebook stranicu

Нема коментара:

Постави коментар