субота, 7. март 2020.

Trobecove krušne peći / + Nevaspitani / Knap Club // 7~MART~2020~22H -- 500 RSD


  • Данас у 22:00 – 04:00
    Почиње за око 13 сати
  • Knap Club
    Đušina 5, 11000 Belgrade, Serbia


    Trobecove krušne peći bave se analiziranjem zla i kroz umetnost deluju protiv njega, smatrajući da su kolektivni i individualni um ušli u stanje duhovnog negativizma u kojem se sve poluge društvene moći koriste za dominaciju i porobljavanje ljudi.

    Avangardni postpunk bend iz Zagreba nazvan je po najpoznatijem serijskom ubici u Jugoslaviji, a osnovan 1981. Sa svojim avangardnim post punk zvukom jedini je preživeli predstavnik zagrebačkog odgovora no waveu i retki aktivan bend iz navedenog razdoblja. Kafkijanski svemir njihovih pesama savršeno je odražavao stanje uma nacije osamdesetih, a trideset godina kasnije on je i dalje primenljiv na ovdašnji metastazirani društveni sistem.

    Trobecove krušne peći su vokali Darko Begić - Bega, basista Mario Barišin - Bara, bubnjar Gordan Dorvak, gitarista Ivan Vinski i saksofonista Damir Prica Kafka - Capri.

    Nakon njihovog poslednjeg izdanja ‘S mukom žvaču trubadurov vrat’ na kojem se nalaze skoro zaboravljeni snimci iz 1985. Trobecove krušne peći izdali su ‘Ether’ vinilno izdanje koje dolazi uz psihodelične ilustracije gitariste Ivana Vinskog koje savršeno prate klaustrofobičnu atmosferu Trobeca.

    YT kanal:
    https://www.youtube.com/channel/UCkMaN9ZziZvOtaKQYRt_FCw/featured
    ----

    7~MART~2020~22H
    500RSD

Нема коментара:

Постави коментар