недеља, 16. фебруар 2020.

NAJAVA DOGAĐANJA U KC MAGACIN 16-29. februar 2020.

U sredu, 19. februara u 19:30h u Ilegalnom bioskopu, održava se projekcija Kino kluba Barut, filma "Savamala". Reč je o jugoslovenskom igranom filmu, čija je radnja smeštena u Beograd, tridesetih godina prošlog veka i prikazuje klasnu borbu i nadolazak fašizma. Film će predstaviti Slobodan Duraković. Nakon filma predviđena je diskusija.
U ponedeljak, 24. februara, u 20:30h počinje Peta pretpremijera predstave "Doćiće partizani opet". Publika bi trebalo da se pripremi da, pravo iz magacinskog dvorišta stupi u no-budget imaginarijum bliske budućnosti. Predstava se po peti put pretpremijerno prikazuje u Magacinu. Rečima samih Partizana: "doćiće partizani opet, dođite i vi".
U sredu, 26. februara u Centralnom prostoru održaće se predavanje na temu "Uspon desnice i disolucija SFRJ". Detaljniji opis događaja biće dostupan naknadno na veb prezentaciji.
U četvrtak, 27. februara u 19h u Centralnom prostoru, održaće se razgovor sa internacionalnim umetnicima koji su učestvovali u prvom programu umetničke rezidencije koju je organizovala Arkabarka. Umetnici se u svojoj praksi oslanjaju na različite medije, a govoriće o onome na čemu su radili tokom jednomesečnog boravka u Beogradu. Program će se voditi na engleskom jeziku.
U četvrtak, 27. februara u 19h u Ostavinskoj, hor Naša pjesma održaće otvorenu probu pod naslovom "Crveni barjak: Otvorena proba Naše pjesme".

Otvoreni procesi 
 
U KC Magacin se odvija jedan broj aktivnosti koje su otvorene za učešće svim zainteresovanim. Ovim putem Vas pozivamo da posetite neke od njih! Neke nove aktivnosti uključuju časove butoh igre, kao i radionice o velikim podacima u kontekstu umetničkih praksi.

Preporučujemo da uvek prvo kontaktirate organizatore aktivnosti pre nego što dođete, jer se datumi i prostorije u kojima se održavaju programi mogu menjati.

Bici ćoše u Praksi u Kraljevića Marka 6 svake nedelje organizuje radionice za popravku bicikala.

Radionica grafike u Praksi je otvoren grafički atelje, svakim radnim danom od 11-18h.
Radionica litografije na aluminijumskim pločama, održava se utorkom od 11-18h u istom prostoru.
Radionice vodi likovni umetnik Jovan Jović.
Kontakt: kvakateatr@gmail.com

Cirkusferini redovni treninzi održavaju se svake nedelje i namenjeni pre svega ljudima koji su prošli Cirkusferinu edukaciju i deo programa Fabrika savremenog cirkusa, kao i onima koji žele da zakorače u svet cirkusa. Zainteresovani mogu posetiti Fejsbuk stranicu ili pisati na mejl adresu.
Kontakt: cirkusfera@gmail.com

Akro džem je okupljanje ljubitelja akro balansa, akro joge, partnerske akrobatike. Jednom nedeljno, najčešće vikendom u trajanju od par sati. Za prisustvo i učestvovanje nije potrebno prethodno iskustvo.
Kontakt: mikroakro@gmail.com

CI JAM - džem kontakt improvizacije: Džem je prostor-vreme u kome se kontakt plesači sastaju i spontano plešu, bez vođenja i instrukcija. Džem je otvorenog karaktera za sve ljubitelje pokreta, plesa, igre, istraživanja kroz pokret. Iskustvo i najava nisu neophodni.
Kontakt: nina.radovanovic@gmail.com

Časovi plesne improvizacije održavaju se nekoliko puta nedeljno u Plesnoj sali u Kraljevića Marka 4. Polaznici imaju prilike da se sretnu sa metodima kao što su GAGA jezik pokreta, Feldenkrajs, Aleksandar, metoda instant kompozicije i druge metode improvizacije. Časovi su vođeni na engleskom jeziku. Nije neophodno prethodno plesno iskustvo.
Kontakt: olga.uzikaeva.ples@gmail.com

Svi pevamo je radionica pevanja, koju vodi diplomirana operska pevačica i vokalna pedagoškinja Olivera Milojević. Radionica je posvećena svim osobama koje žele da ovladaju tehnikom pravilnog disanja i da oslobode svoj glas, što će im pomoći da pevaju bez osećaja blokade i da sačuvaju svoje glasne žice. Na radionici, pored tehnike dubokog disanja, učimo i kako da projektujemo i vodimo glas.
Prijava je obavezna, na broj telefona: 064 433 9865

Časovi Butoh igre svake srede, od 14 do 16h, za sve iskusne i one koji se prvi put susreću sa ovom umetnošću. Svi su dobrodošli. Butoh je savremeni japanski ples, nastao 50tih godina prošlog veka na temelju Nemačke ekspresionističke škole igre, Performans art-a, Noh i Kabuki Teatra, Šinto i Zen filozofile... Butoh ples dozvoljava učesniku da uzme predah od samosvesnosti i na dinamičan način se upusti u plesni dijalog sa unutrašnjim misterijama. Butoh je meditacija u pokretu, nepredvidiv i enigmatičan teatar, umetnost u tranziciji... Časove vodi Marco Nektan – internacionalno priznati butoh igrač / koreograf i učitelj, sa 15 godina iskustva i preko 300 kreiranih sutorskih performansaButo radionica.
Prijava je obavezna, preko e-maila: nektan.art@gmail.com ili putem telefona 063 505 418

Play your data out Istraživanje podataka, procesuiranje informacija i znanje iz velikih podataka. Istraživanje procesa koji od informacije vodi do transformacije. Alati koji se primenjuju na radionicama: pisanje, vizuelna umetnost, konceptualna umetnost, diskurs kroz teme kao sto su filozofija, jnana yoga, programiranje, algoritmi, matematika, veštačka inteligencija. Cilj: Procesiranje podataka kroz data art radove, Vizuelizacija velikih podataka kroz digitalne grafike, Kreiranje kratkih filmova i animacija kroz multimedijalno predstavljanje velikih podataka, Pisanje na teorijskoj osnovi na temu nauke o podacima i filozofskog u podacima i veštačkoj inteligenciji, itd.
Prva naredna radionica održava se 23. februara u 12h, u Sali za sastanke.
Kontakt: Stefana Kvark / DatArtLab 060 70 80 604

Нема коментара:

Постави коментар