петак, 6. децембар 2019.

Mister Hajd & Alexandra Stefanović Shkart Band // SUB 07. DECembar


U subotu 7. Decembra, klub Bluz I Pivo, uz pomoć RNR Records-a organizovali smo koncertni samit novih snaga srpskog Bluz Roka po prvi put u Bluz I Pivo. Sa zadovoljstvom najavljujemo dva fantastična bluz benda koja će vam pomeriti srce i granice vere u muziku: grupe Mister Hajd I Alexandra Stefanović Shkart Band.
Sa posebnim akcentom i verom najavljujemo ova dva benda jer oni zaista zaslužuju posebnu pažnju kao izvanredni autori domaćeg blues zvuka.

MISTER HAJD

Iz Petrovca na Mlavi dolazi sastav Mister Hajd, kojeg čine iskusni muzičari, prekaljeni muziciranjem tokom godina u gradskom i lokalnom okruženju. Predvodi ih pevač, gitarista i glavni autor - Aleksandar Filipović, koji je napisao svih 7 songova koje se nalaze na njihovom debitantskom ostvarenju, realizovanom za "RnR records". Na veoma autohton i svirački ubedljiv način, Mister Hajd kombinuju idiome 70's hard rocka, rhythm and bluesa, sa savremenim najviše američkim poimanjem rock i jam rock tendencija.

Kada jednom čujete kompozicije pomenutog Aleksandra Filipovića, biće vam jasno da se radi o autoru koji itekako ima šta da kaže, kao i ekipi koja na adekvatno ubedljiv način sve to zna da isporuči publici koja tu muziku sluša, kao i onoj koja će imati prilike da je čuje.

“Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove. Vintage sirovi gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju u domen tvrdog roka, ali način na koji bend ispoljava i prenosi poruku čini ga osobenim u autorskom smislu” – kaže Aleksandar.

Da sve bude u što je moguće savremenijem ruhu i najboljem redu, pobrinuo se producentski tandem - Nikola Dušmanić i Nebojša Božilović. Ako vam se ukaže prilika, poslušajte ovaj sastav, koji će vas oraspoložiti svojim savremenim shvatanjem i interpretacijom starijih muzičkih formi, kao i načinom na koji sve to rade!

ALEXANDRA STEFANOVIĆ I SHKART BAND
Alexandra Stefanović je kantautorka iz Jagodine, svoju muzičku karijeru je započela 2005.godine objavom hard rok albuma "U redu za sreću", nakon čega se njen autorski rad menja u najvećoj meri pod uticajem bluza, tako se vraćajući korenima rokenrola.
Poslednjih godina se odlučuje za izdavanje singlova, a najsvežija u tom nizu su Minus beskonačno i Soba puna buke u kojoj se između ostalog, kao i u većini novijih radova čuje klavir koji predstavlja jednu od glavnih karakteristika ove kantautorke.

Od 2019. godine nastupa pod imenom Alexandra Stefanović Škart Band, a bend čini tročlana ekipa na čelu sa Alexandrom - koja je zadužena za bas gitaru, vokal i klavijature, Bogdan Cvetković je za bluz gitarom, dok je za bubnjevima gruv majstor Boris Gvozdenović.

"Blues kantautorka Alexandra Stefanović sa svojim bendom Škart je jedan od najreprezentativnijih primera modernog blues rocka u Srbiji. U kompozitorskom i literarnom pogledu Aleksandra odaje utisak nekoga ko je blues učio sa izvora u Americi, a sa lakoćom tu muzičku tradiciju izvodi i komponuje, piše i peva jednako dobro, kako na engleskom tako i na srpskom jeziku. Muzički utisak koji ostavlja je veoma intenzivan, što će posvedočiti svi koji danas nemaju nikakva očekivanja a dobiju vrhunski autorski kvalitet i osećanje muzike koje preplavljuje. Singl “Minus beskonačno” (za čiji naziv se pretpostavlja da označava tišinu) navodi na pomisao: “Da li je Alexandra Stefanović sa grupom Škart neko ko je dorastao onome šta je pre odlaska u Ameriku bila Ana Popović sa grupom Hush?”
Alexandra Stefanović peva blues na srpskom jako lepo, onako kako to ume Nenad Zlatanović u svojim interpretacijama domaćih rok standarda sa albuma "Tražim ljude kao ja", pa se čini da bi ih bilo lepo čuti u duetu, u izvođenje nekog bluz standarda a možda i nekoj autorskoj numeri. Kantautorke u bluzu kod nas u Srbiji su tako retke da se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a da pritom pola prstiju, iste ruke, ostane slobodno.
Alexandra Stefanović, blues kantautorka iz Jagodine koja je svoje muzičko umeće kalila sve do danas kada je sazrela u umetničkom smislu, spremna za vreme koje za nju dolazi. Publika tek treba da otkrije šta ova muzičarka krije, ume i šta predstavlja svojim novim pesmama. Put svakog muzičara ili svakako umetnika, je uvek težak i nekada prođe i po dve ii tri decenije dok taj isti autor, nekim čudom ne sretne generaciju koja je spremna da se nadoveže na njegovo/njeno stvaralaštvo."
Siniša Stojanović, o muzici Alexandre Stefanović i Shkart Band-a

Vreme je da se blues publika Beograda upozna sa Aleksandrom I Grupom Škart. Produkciju dosadašnjih singlova potpisuje Aleksandra, a ono što ćete čuti uživo biće izvedeno u produkciji kluba Bluz I Pivo uz pomoć RNR Recordsa.

Očekujte izvrsne koncerte i pregršt zadovoljstva uz jedne od najboljih novih bendova iz domaće produkcije.

Veče počinje od 20h.
Svirka od 21h.
Muzički dinar 250.
Rezervacije mesta na 0694431944
Dobro došli u Bluz I Pivo
Cetinjska 15, Dorćol, Beograd

Нема коментара:

Постави коментар