уторак, 10. септембар 2019.

NAJAVA DOGAĐANJA U KC MAGACIN 11-30. septembar 2019.

U sredu, 11. septembra u 19:30 "Kino Klub Barut" Vas poziva na projekciju filma "Pesme sa drugog sprata" i na diskusiju posle filma. Projekcija će biti u Ilegalnom bioskopu, u Kraljevića Marka 4.
U subotu, 14. septembra u 17h u Ostavinskoj (Kraljevića Marka 8), otvara se izložba Alekse Odabašića - "Manifest slobode i smrti", koja traje do 20. septebra. Izložba se sastoji od slika na platnu, crteža, pesama i konceptualnih radova koji se bave temama "sa kojima se neretko susrećemo, ali često biramo da od istih pobegnemo’’.
U petak, 20. septembra u 20h održaće se u Centralnom prostoru u Kraljevića Marka 4, javna prezentacija projekta Gete instituta u Beogradu, "Laž i krađa kao praksa". Ovo je završnica saradnje "Stanice - servisa za savremeni ples" i Darka Dragičevića, u sklopu kog su učesnici, koristeći se metodima savremenog plesa, izvođačkih i vizuelnih umetnosti, tokom dve nedelje, kritički razmatrali ulogu i odgovornost savremenih umetničkih praksi u kontekstu ljudskog društva i budućnosti planete.
U subotu, 21. septembra u 20:30 u Centralnom prostoru u Kraljevića Marka 4, održaće se performans "Works on White", saradnja Tonija Kenedija i Marit Šalem (Badgewearer & SpOp). Reč je o multimedijalnom performansu, koji se dominantno koristi zvučnim i video- kolažima u cilju da preispita pojmove beline i čistote u kontekstu savremenog društva.
21. septembra u 19h u u Ostavinskoj u Kraljevića Marka 8, održava se predstavljanje knjige Zdenke Badovinac, "Drugarstvo: kustosiranje, umetnost i politika u postsocijalističkoj Evropi". Reč je o antologiji tekstova koji prate seriju izložbi Zdenke Badovinac u kojima se autorka odnosi prema globalno aktuelnim debatama u kustoskim praksama.
Najavu događanja pripremaju korisnici Magacina.
www.kcmagacin.org

Нема коментара:

Постави коментар