недеља, 08. септембар 2019.

Festival Ludi Rakun vol.3 - ulaz besplatan!


Na trećem memorijalnom festivalu “Ludi Rakun”
nastupaju:

Treći po redu memorijalni festival “Ludi Rakun”, posvećen Luki Krstiću, biće održan 13. septembra, s početkom u 21h, u Letnjoj bašti Doma omladine u Kragujevcu.
Na festivalu nastupaju KBO, Deadly Mosh, Dishumanity i Stone Slipper .
„Festival Ludi Rakun organizuje se u čast našeg druga Luke Krstića i posvećen je stvarima koje je on voleo- dobru muziku i dobro zezanje!“, kratki su u opisu organizatori, čiji je cilj bio da Luka Krstić dobije svoj rock festival, koji će uprkos svemu, biti realizovan svake godine u Kragujevcu u danima Njegove pogibije.
Luka Krstić, pevač i basista kragujevačkog benda The Evil One, izgubio je život 30. avgusta 2016. godine.u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja.
Heavy/thrash metal sastav The Evil One osnovan je 2005. godine u Kragujevcu od strane trojice lokalnih ljubitelja metal zvuka.
Kako kaže zvanična biografija, glavna ideja iza cele priče bila je – da nema nikakve ideje, već da sve bude spontano i haotično do samog kraja. “Nismo želeli da širimo nikakve idiotske porukе, već jednostavno, hteli smo da sviramo muziku koju volimo”, bio je jasan stav benda.
The Evil One je zamišljen kao tribute bend legendarnom Venomu, ali su vremenom osmišljene prve autorske numere i rezultat je bio demo Watch Me Rape Your Girlfriend iz 2013. godine, te tri godine kasnije i prvi full length – Murder Roll at the Lovers Lane.
Ubrzo nakon završetka poslova na albumu, pevač i basista benda Luka Krstić poginuo je u saobraćajnoj nesreći, te je ostatak ekipe odlučio da bend prestane sa radom.
“Luka je bio istinski prijatelj, otelotvorenje rokenrola. Veoma će nam nedostajati. R.I.P. Luka”, naveli su tada iz benda.
Tačno godinu dana nakon što nas je Luka napustio, pomenuti album postao je dostupan za besplatno preuzimanje posredstvom SMP Music. Reč je o svojevrsnom In Memoriam izdanju. Na albumu se nalazi osam autorskih numera i jedna obrada, a detaljnije informacije kao i link za download nalaze se OVDE.
Podsetimo, prvo izdanje festivala “Ludi Rakun“ organizovanoje u Zastavinoj bašti, a već naredne godine fetival se preselio u Dom omladine . Luki u čast, do sada su svirali- Steel Hornet, Zigot, Dead Joker, Motorcharge, Larska, Forever Storm, Nikom Ništa i My Own Word.

Ulaz na festival, kao I prethodnih godina, je besplatan.

Нема коментара:

Постави коментар