четвртак, 25. октобар 2018.

IN MEMORIAM - Stojan Simic Krpica



Siniša Tucić / FACEBOOK
Pamtim njegovu nežnost, blagi pogled i nenametljivost. S početka ga se sećam sa književnih večeri. Njegov dobri duh bio je i u Kulturnom centru i u Orfeusu, u Izbi i u Bistrou, u Fridi, Oblomovu... Recitovao jei svoju poeziju, ali je omogućavao drugima da svoje stihove govore. Svima! Svim kreativnim! Bio je uz nas, ali je delovao bezuslovno. Nikada od poezije nije napravio "projekat" niti mu je bilo koja institucija ponudila saradnju, a on se nikada nije požalio, niti je ikoga ikada hejtovao. Njegova nežnost i blagi pogled. U razgovorima je itekako znao da kaže ko je dobar, a ko loš pesnik iako nikada nije pravio razliku među pesnicima. Svima je dao šansu! Hvala mu za sve. Nije nas napustio. Duh Stojan Simic Krpica lebdi nad Novim Sadom! 

Duško Domanović / FACEBOOK
Drug Stojan Simic Krpica odlučio je da se preseli. Negde gde život manje šamara i udara. Prvi svoj javni nastup imao sam upravo zahvaljujući njemu, u onoj staroj „Fridi“, u Ise Bajića, mislim da je bio Dan zaljubljenih, neke davne godine. Hvala ti, dragi Stojane. Ne za nastup, već za to što si uspeo tu „krpicu“ u sebi tako divno i nepokvareno da sačuvaš. Mirno ti more, dobri čoveče.

2 коментара:

  1. Dragi moj stari druze
    Zelim ti I u sljedecem zivotu da budes prosvetljen.i da budes voditelj intenziva direktnog iskustva istine.Zao mi je sto se nismo culi zadnjih par godina.
    Zelio bih I ja da dostignem tvoj nivo.Aiwass esta Alfa, Aiwass esta piora Aiwass esta thelema,
    Goran

    ОдговориИзбриши
  2. Zivotni putevi su nam se u jednom periodu ukrstili.Divno smo se druzili u mnogo cemu razumeli.Toliko si bio blag i dobar, da se covek i kad bi hteo nije mogao na tebe naljutiti.Neka ti je vecna slava i hvala za sve dobri i dragi Stojane!
    Neven Sijakov

    ОдговориИзбриши