четвртак, 29. август 2024.

“Nemamo omiljenu grupu, jednostavno smo ovde zbog Gitarijade”: Rok kamp u Zaječaru primio svoje prve goste

 |  Miljko Stojanović

“Nemamo omiljenu grupu, jednostavno smo ovde zbog Gitarijade”: Rok kamp u Zaječaru primio svoje prve goste

Gosti iz Bugarske, mladići i devojke iz Ćuprije, Negotina, Beograda, od ranih jutarnjih časova, zauzeli su svoja mesta, i podigle šatore, u tradicionalnom Rok kampu na 57.

Gitarijadi u Zaječaru. Kao i svake godine, za funkcionisanje rok kampa i ove godine zaduženi su volonteri – izviđači iz Zaječara i Timočke krajine. Lazar Stojanović iz Rok kampa, za Danas kaže da se očekuje par stotina ljubitelja roka, koji će biti u kampu. 
 
“Za sada ima pedesetak, ali očekujemo maksimalno par stotina. Ne možemo da procenimo koliko će ljudi biti, pošto se oni odjednom samo pojave. Za sada ima manje kampera nego prošle godine, ali je to mislim zbog

субота, 24. август 2024.

четвртак, 22. август 2024.

Čupin memorijal imaće humanitarni karakter: 20 godina od smrti basiste Galije

 Čupin memorijal imaće humanitarni karakter: 20 godina od smrti basiste Galije

Zoran Radosavljević Čupa je bio dugogodišnji basista grupe „Galija“, direktor NKC-a, poznat kao sjajan muzičar i veliki humanista.

Preminuo je 2004. godine, a od 2005. godine se organizuju memorijalni koncerti u njegovu čast već 20 godina, na završnici svakog koncerta, u ponoć, „kuca na vrata raja”. Među učesnicima ovogodišnjeg Memorijala su mladi niški bendovi. Nišlije će na koncertu moći da uživaju uz bendove Hounds dogs, 557, Mulj i Iron made in NI (Iron Maiden tribjut bend). Ulaz na memorijalni koncert je besplatan. Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutija za sakupljanje

Znamo ko su superfinalisti nagrade Milan Mladenović

  |  Danas Online

Znamo ko su superfinalisti nagrade Milan Mladenović

Nagrada „Milan Mladenović“, biće tradicionalno dodeljena 21. septembra, na muzičarev rođendan, u Makarskoj u okviru festivala „Modro i zeleno“, saopštili su danas organizatori.

Regionalni žiri u kome su Anja Rupel, Dubravko Jagatić, Maks Juričić, Nikola Vranjković i Svetlana Đolović odabrao je pet superfinalista, od kojih će jedan dobiti nagradu nazvanu po gitaristi, pevaču i autoru sastava Šarlo Akrobata i Katarina II, odnosno Ekatarina Velika, Mladenoviću (1958-1994). Kako je navedeno, među superfinalistima nagrade „Milan Mladenović“ su „Moira“ iz Severne Makedonije sa pesmom „Aroma(n)tična“, Leni (Lennie) sa „Desnom stranom knjige“ i

уторак, 6. август 2024.

Klot u Festu: subota, 10. avgust 2024.


 
Posle svirki u Jugošpedu i na Zidiću Doma omladine, Klot svoju letnju beogradsku turneju zatvara nastupom u zemunskom Festu, u subotu, 10. avgusta.
Nedavno objavljeni album Lucidan san (objavljen za američku etiketu Babbylon Sound) možete poslušati na streaming platformama. Na svirci će biti u prodaji autorsko CD izdanje u ograničenom tiražu.
Ulaz od 21 čas. Ulaznica: 500 dinara.
Klub Fest: Hala Pinki, Gradski park 2.
Vidimo se!